Kolm katsejänest pigistasid kuuga torupillist loo välja

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Cätlin Mägi valis kolm katsealust - Kaidor Kahari, Liis Seljamaa ja Siim Angerpiku - välja 80 torupillihuvilise seast ning nemad said kuu aega katsetada, kas saab kuu ajaga esimesed lood kätte. Sai.
TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Cätlin Mägi valis kolm katsealust - Kaidor Kahari, Liis Seljamaa ja Siim Angerpiku - välja 80 torupillihuvilise seast ning nemad said kuu aega katsetada, kas saab kuu ajaga esimesed lood kätte. Sai. Foto: Erakogu

Täna tähistatakse üle maailma rahvusvahelist torupillipäeva. Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Cätlin Mägi tegi sel puhul internetis kõigile huvilistele avalikuks torupilli õppimise internetikursuse "Torupilli meistriklass". Sealt leiab õppevideod, millega kuu ajaga pillist hääl kätte saada ning esimene lugu ära mängida. Esimesel kolmel katsejänesel, kes alustasid lugude õppimist kuu aega tagasi, see ka õnnestus.

Õppida soovis üle 80 inimese, ent Cätlin Mägi valis välja siiski kolm.

Üheks osutus ERR-i saatejuht Kaidor Kahar. Kahar ütles, et kuuajane kool toimis ning oli suurepärane võimalus õppida torupilli tundma, ent see oli ka väga korralik proovikivi. "Ma ei ole ju varem ühtegi puhkpilli mänginud. Olin ikka täiesti puhas leht,"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles