Miks valida Schiedeli korsten?

Schiedel Eesti
Copy
Foto: Schiedel Eesti

Ehituskaupluses võtab korstnavalik silme eest kirjuks ning otsuse tegemine võib tunduda keerukas. See muutub aga lihtsamaks, kui arvestada eri tootjate plusse ja miinuseid. Põhjuseid Schiedeli moodulkorstende eelistamiseks on enam kui tosin.

Rohkem kui 70-aastane tootmiskogemus ja teadusel põhinev uuendusmeelsus. Schiedeli looja Friedrich Schiedel tuli juba 1946. aastal geniaalsele mõttele, et korstnaid ei pea enam laduma tellistest, vaid kaalult kergetest moodulitest. Korstende edasiarendamisel hakkas Schiedel tegema teadusuuringuid ning ettevõte on alates sellest ajast püsinud korstnatootjate seas esireas just tänu oma tooteinnovatsioonile ja -kvaliteedile.

Maksimaalne tuleohutus. Schiedeli moodulkorstnad on kõrge isolatsioonivõimega, mis tähendab, et nõuetekohasel paigaldamisel ei teki isegi tahmapõlengu ajal korstendesse tuleohtlikke pragusid ning korsten ei kuumene üle ega süüta lähedalasuvaid hoonekonstruktsioone.

Lisaks on Schiedeli moodulkorstnad valmistatud materjalidest, mille tuleoht on viidud miinimumini, ning neid on katsetatud karmides tingimustes. Telliskorstent enne selle valmimist katsetada ei saa ja selle kvaliteet sõltub eeskätt pottsepa oskustest.

Sobilik kõigi nüüdisaegsete kütteseadmetega. Tänapäevased madalatel temperatuuridel töötavad keskküttekatlad ja pelletikaminad tekitavad korstnasse happelist kondensaatvett, mis võib telliskorstna juba ühe kütteperioodiga läbi söövitada ja tuleohtlikuks muuta. Schiedeli moodulkorstende sisetorud on tehtud aga happekindlast keraamikast või roostevabast terasest, mis tagavad tuleohutuse ja korstende pika eluea. Samas leiab Schiedeli tootevalikust ka kõrget suitsutemperatuuri kannatavaid korstnaid, mis sobivad ideaalselt näiteks saunakeristega.

Schiedeli Rondo Plus moodulkorsten, mille katusepealne osa on viimistletud tellise imitatsiooniga.
Schiedeli Rondo Plus moodulkorsten, mille katusepealne osa on viimistletud tellise imitatsiooniga. Foto: Schiedel Eesti

Hea tõmme ja lihtne puhastamine. Schiedeli moodulkorstende sisetorud soojenevad kiiresti ja tänu sellele on tõmme alati parem kui telliskorstnal. Suitsulõõri sile ja ümar sisepind tähendab ka aeglasemat tahmumist ning lihtsamat puhastamist, kuna korstendel puuduvad nurgad, kuhu tahm saaks hästi koguneda.

Kvaliteetsed ja vastupidavad materjalid. Schiedeli korstende tootmisel kasutatakse happekindlat roostevaba terast, kergbetooni, tulekindlat isolatsioonivilla ja laavakivi ning nii madalatele kui ka kõrgetele temperatuuridele eriti vastupidavat portselanilisandiga keraamilist toru. Schiedeli plokk-korstendel on garantii kuni 30 aastat, metallkorstendel kuni 10 aastat.

Väiksemad küttekulud. Schiedeli moodulkorstende efektiivsus ja energiasäästlikkus tagavad tõhusa kütmise väiksema küttekuluga. Lisaks saab Schiedeli korstende puhul kasutada ruumivälist õhuvarustust ning neile saab paigaldada kütmise tõhusust suurendava ja küttekulu vähendava automaatse tõmbe reguleerimise, mis hoiab tõmmet optimaalse ja ühtlasena.

Suurim tootevalik nii uusehitistele kui ka renoveeritavatele hoonetele. Schiedel pakub turu kõige laiemat valikut korstnasüsteeme, sobiva lahenduse leiab igale kütteseadmele ja nii uutele kui ka renoveeritavatele majadele.

Schiedeli kerge metallkorsten Kerastar.
Schiedeli kerge metallkorsten Kerastar. Foto: Schiedel Eesti

Head lahendused korstna renoveerimiseks. Schiedel pakub eri tooteid ka vanade telliskorstende taastamiseks. Renoveerimisseguga parandatud korsten peab vastu vähemalt 10 aastat. Telliskorstna muudab happekindlaks ning moodsate kaminate ja keskküttekateldega sobivaks Prima Plus korstnasüsteem lõõri sisemiseks vooderdamiseks.

Kõrgetasemeline tehniline tugi. Schiedeli erialase taustaga eksperdid pakuvad tasuta professionaalset nõustamist enne ja pärast korstna ostu ning annavad juhiseid nii tuleohutuse tagamise, toodete valiku, paigalduse kui ka lisadetailide vajalikkuse kohta.

Ausad ja läbipaistvad hinnapakkumised. Korstnadetailide kogus sõltub igast projektist eraldi ja need kalkulatsioonid teeb tavaliselt korstnatootja. Ehitustaustata majaomanikul võib aga olla keeruline algset pakkumist selles valguses analüüsida, et kas vajalik on seal kirjas. Schiedeli korstna ostu puhul garanteerime, et kõik vajalikud korstnatarvikud on lisatud juba esimesse pakkumisse ja tööde käigus ei tule ette ebameeldivaid hinnaüllatusi pidevalt lisanduvate detailide näol, mis lisaks rahakoti kergendamisele tähendavad sageli tööde venimist ja närvikulu.

Lihtne paigaldus ja kiire tarne. Moodulkorsten on telliskorstnast kergema kaaluga ja ei vaja tänu sellele massiivset alusvundamenti (metallkorsten ei vaja üldse vundamenti) ning seda on lihtne paigaldada, kuna töö ei nõua erioskusi. Kiire paigaldus tähendab ka väiksemat paigalduskulu. Kuna Schiedelil on Eestis kohapeal vaheladu, on pidevalt olemas lai valik eri korstnasüsteeme ja korsten jõuab kiiresti kliendini.

Schiedel pakub majaomanikele üle Eesti tasuta korstnaalast nõustamist. Kui sul peaks olema sel teemal küsimusi või vajad tasuta nõu, siis võta ühendust:

Schiedel Eesti

www.schiedel.ee

katus@bmigroup.com

627 5560

Copy
Tagasi üles