Oht läbi järvejää kukkuda tekib tundidega

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel mõõtsid päästjad veekogudel jääd. Viljandi järve jääkaane paksus on umbes 30 sentimeetrit ning seal on veel ohutu liikuda. Meeles tuleb pidada, et jääolud võivad märtsipäikese ja vihma käes muutuda tundidega.
Nädalavahetusel mõõtsid päästjad veekogudel jääd. Viljandi järve jääkaane paksus on umbes 30 sentimeetrit ning seal on veel ohutu liikuda. Meeles tuleb pidada, et jääolud võivad märtsipäikese ja vihma käes muutuda tundidega. Foto: Marko Saarm

Päikesekiired sulatavad veekogudel jääd väga kiiresti ja nii võib hommikul järvele läinud kalamees pärastlõunal avastada, et tagasitee asemel on kalda ääres vaid vesi. Viljandimaal pole jääle mineku keeldu veel kehtestatud, Lääne-Eestis on see juba välja hõigatud.

Läinud nädalavahetusel hindasid päästjad Viljandimaa suuremate veekogude jääolusid ja mõõtsid jää paksust. Tulemuseks oli, et vooluveekogudel on enamasti jää sulanud või on olnud väga heitlikud ja nendele ei tohi praegu enam kindlasti minna. Seisuveekogudel on olukord praegu pigem ohutu, näiteks Viljandi linna veekogudel ulatub jää paksus 30 sentimeetrini, Võrtsjärvel aga 40 sentimeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles