Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid pälvisid Maryn-Liis Rüütelmaa ja Liisbeth Kala

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Professor Kalju Komissaarovi stipendiumi pälvisid tänavu kaks kultuuriakadeemia õpilast Maryn-Liis Rüütelmaa (vasakul) ja Liisbeth Kala.
Professor Kalju Komissaarovi stipendiumi pälvisid tänavu kaks kultuuriakadeemia õpilast Maryn-Liis Rüütelmaa (vasakul) ja Liisbeth Kala. Foto: Maritta Anton

8. märtsil anti Ugala teatris üle professor Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid kahele Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide õppekava üliõpilastele. Stipendiumid pälvisid tantsukunsti eriala kolmanda kursuse tudeng Maryn-Liis Rüütelmaa ja näitleja eriala kolmanda kursuse üliõpilane Liisbeth Kala.

Kalju Komissarovi nimeline stipendium kogusummas 2000 eurot jagatakse stipendiaatide vahel võrdseteks osadeks. Maryn-Liis Rüütelmaa kasutab toetust enese täiendamiseks Berliini kaasaegse tantsu ja etenduskunsti festivali "b12" töötubades ning Liisbeth Kala plaanib selle toel osaleda Ostrenko vendade rahvusvahelises füüsilise teatri laboratooriumis ja etenduskunstide konverentsil Austrias. 

Kultuuriakadeemia tantsuteooria õpetaja ja tantsukunsti õppekava programmijuhi Kai Valtna sõnul on Maryn-Liis Rüütelmaa Kalju Komissarovi nimelise stipendiumi väärikas laureaat. "Õppijana on Maryn-Liis intelligentne ja uudishimulik, inimesena sügav ja särav. Berliini kaasaegse tantsu ja etenduskunstide festival "b12", kuhu Maryn-Liis plaanib stipendiumiraha eest end täiendama minna, annab võimaluse edasi liikuda kehatunnetuslikes ja -väljenduslikes otsingutes, millele noor andekas koreograaf ja tantsuõpetaja pühendunud on." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles