Rudo Puksi päevik Kiievi kandist ⟩ "Sedapuhku purustas rakett lasteaia-kooli”

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Bõsevi asula keskväljak oli laupäeval trööstitu, raketirünnak oli täpne, otse katusest sisse, venelased ütlevad, et nemad tsiviilisikuid ei tapa, aga neli tsiviilelaniku said raketirünnakus surma.
Bõsevi asula keskväljak oli laupäeval trööstitu, raketirünnak oli täpne, otse katusest sisse, venelased ütlevad, et nemad tsiviilisikuid ei tapa, aga neli tsiviilelaniku said raketirünnakus surma. Foto: Rudo Puks

Rudo Puks, kes viljandimaalastele on tuttav Tuhalaane Kopra talu peremehena, on seitse aastat elanud Ukrainas ja otsustanud, et jääb sinna sõjast hoolimata, sest kohalikud vajavad abi. Seekordne blogi sai kirja pandud esmaspäeva õhtuse telefonikõne põhjal.

ESMASPÄEVA ÕHTU. Olukord siin läheb järjest hullemaks – rinne liigub vaikselt Makarivist Fastivi peale, aga me asume täpselt nende kahe linna vahel. Fastiv on veel ukrainlaste käes ja seal pidavat poed avatud olema, seal olevat laupäeval veel veidi kaupa olnud müügil, aga pühapäevaks osteti kõik tühjaks. Teisipäeval on seega mõttes esialgu plaanitud Fastivi asemel veidi kaugemale Žitomõri sõita. Seal ei ole veel lahinguid olnud, ehk saab üht-teist osta. Et saime külasse jälle mitusada liitrit kütust, siis on võimalik generaatoreid käivitada ja vajalikke sõite teha.

Õnneks on ka vool tagasi, kõik said oma külmkapid korralikult külma panna ja generaatorile ei pea kütust kulutama. Vool on suhteliselt nõrk, alla 200 voldi, aga seda on isegi hästi. Esimest korda, kui vool naasis, oli 180 voldi ringis, Inimesed panid kõik asjad korraga järgi ja see võttis pinge maha. Elekter läheb ja tuleb. Makarivi alajaamale anti ju pommirünnakus täisobadus, okupantidel on plaan kõik pimedaks ja tummaks teha, et rahvas infota ja pimedusse jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles