Viljandis elav ukrainlane: mina ka tahan kaitsta, aga praegu nii palju inimesi pole vaja

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Juri Polištšuk on kindel, et Ukraina võidab, ning tema sõnul on Ukraina kaitsjatele väga suur tugi sellest, et paljud riigid, teiste seas Eesti, neid toetavad.
Juri Polištšuk on kindel, et Ukraina võidab, ning tema sõnul on Ukraina kaitsjatele väga suur tugi sellest, et paljud riigid, teiste seas Eesti, neid toetavad. Foto: Elmo Riig

Viljandis elav ukrainlane Juri Polištšuk käis möödunud nädala kolmapäeval Lilli piiripunktis Eesti ja Läti ühismeeleavaldusel ning pühapäeval Viljandi Vabaduse platsil Ukraina toetuskontserdil. Nagu ta ütles, toetavad Eesti ukrainlased oma rahvuskaaslasi igal võimalikul moel ja kõiksugune tugi on nondele väga suure väärtusega.

Polištšuk on koos perega Eestis elanud viis aastat. "Ma õppisin eesti keelt Vana-Võidus eesti keele kursustel," lausus ta.

Töötab ta Rakvere Farmide Ekseko seakasvatuses spetsialistina, kelleks teda sinna kutsuti, sest selles valdkonnas ei ole Eestis just palju spetsialiste. Praegu on tal kolm alluvat ning ta aitab ka teisi ettevõtte osakondi nõu ja jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles