Maramaa matemaatikavõistlus tuleb kolmes koolis korraga

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Legendaarse linnapea August Maramaa kuju Viljandi linnavalitsuse kõrval
Legendaarse linnapea August Maramaa kuju Viljandi linnavalitsuse kõrval Foto: Elmo Riig

Viljandi kunagise linnapea August Maramaa nimeline matemaatikaülesannete lahendamise võistlus saab sel aastal teoks ebatraditsiooniliselt kolmes koolis ja see toimub kolmapäeval kell 9.30.

Tavaliselt on seda võistlust korraldatud Viljandi Kesklinna koolis, tänavu otsustati selle kolme kooli laiali viimise kasuks koroonaviiruse leviku riski tõttu. Peale Kesklinna kooli lahendatakse matemaatikaülesandeid Jakobsoni koolis ja Viljandi gümnaasiumis.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et Maramaa-nimeline võistlus on kindlasti üks selline väljund, mis paneb matemaatikast kui millestki reaalsest ja huvitavast mõtlema. "Matemaatika ja see võistlus arendavad tugevasti oskust lahendada ülesandeid ning kasutada kriitilist ja loogilist mõtlemist. Ja kui ma ennustada võiksin, siis tulevikus läheb neid teadmisi järjest rohkem ja rohkem vaja. See matemaatikatraditsioon on minu arvates tugevas seoses sellega, et Viljandist ja Viljandimaalt on kasvanud palju silmapaistvaid isikuid, kes oskavad näha, et matemaatika on kõigi teadmiste alustala," rääkis ta.

Võistulahendamisele on kutsutud 34 õpilast kolmes vanuserühmas: seitsmendast ja kaheksandast klassist 12, üheksandast ja kümnendast klassist 11 ning 11. ja 12. klassist samuti 11 osalejat. Viljandi koolidest on esindatud Jakobsoni kool nelja, Kesklinna kool kolme, Paalalinna kool ühe ja gümnaasium 17 õpilasega. Naabervaldadest saadab Kalmetu põhikool võistlusele viis õpilast ning Kitzbergi gümnaasium, Saarepeedi kool, Võhma kool ja Tarvastu gümnaasium saadavad kõik ühe õpilase.

Seekordsed ülesanded on noortele koostanud Viljandi gümnaasiumi õpetajad Anne-Mai Kaljuste ja Kätlin Ingi, Kesklinna kooli õpetaja Anneli Luik ning Kitzbergi gümnaasiumi õpetaja Aivar Kauge. Neil on ka au võistluse parimad välja selgitada.

Traditsiooniliselt on võitjaid autasustatud Maramaa sünniaastapäeva, 6. aprilli paiku Viljandi raekojas linnapea pidulikul vastuvõtul, kuhu nood on kutsutud koos vanemate ja juhendajatega. Selleaastase vastuvõtu täpse asukoha ja kuupäeva valikul lähtuvad korraldajad koroonaolukorrast ja kehtivatest piirangutest.

Võistlust korraldavad linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ning esimest aastat Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Margit Nuija, kes võttis korraldamise üle kauaaegselt eestvedajalt Toomas Rähnilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles