Viljandimaa ettevõtja on aidanud ligi 30 sõjapõgenikul pageda

Priscilla Õmblus
Copy
Suure-Jaanis ja Soomes tegutseva osaühingu FinEst Wood juhatuse liige Toomas Aavasalu on praeguseks organiseerinud ja tasunud 27 Ukraina sõjapõgeniku transpordi. Küll aga on tema ettevõtte töötajate pereliikmeid ootel veel sama palju ning sestap pöördub ta teiste ettevõtjate poole palvega, kas keegi saaks rahaliselt neile inimestele abiks olla.
Suure-Jaanis ja Soomes tegutseva osaühingu FinEst Wood juhatuse liige Toomas Aavasalu on praeguseks organiseerinud ja tasunud 27 Ukraina sõjapõgeniku transpordi. Küll aga on tema ettevõtte töötajate pereliikmeid ootel veel sama palju ning sestap pöördub ta teiste ettevõtjate poole palvega, kas keegi saaks rahaliselt neile inimestele abiks olla. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa ettevõtja, Suure-Jaanis ja Soomes tegutseva osaühingu FinEst Wood juhatuse liige Toomas Aavasalu on enda kanda võtnud oma ettevõtte ukrainlastest töötajate pereliikmete turvalise jõudmise sõjakoldest Eestisse ja Soome. Seni 27 inimest Ukrainast pagema aidanud ettevõtja pöördub ka teiste ettevõtjate poole, küsides kas kellelgi oleks võimalust sõjapõgenike sõidukulude maksmisel õlg alla panna, sest teist sama palju siiapoole sõita soovivaid pereliikmeid on seal veel ootel.

"Minu ettevõttes töötab kolmkümmend ukrainlast. Käesolevaks hetkeks olen suutnud tasuda 27 naise ja lapse reisikulud. Neist kõige väiksem laps on ainult ühe kuu vanune," rääkis Aavasalu, kelle sõnul on ta tänaseks katnud kõigi 27 sõjapõgeniku reisikulud. "Olen aidanud võimaluse korral nendel naistel ja lastel, kes on pääsenud Ukrainast põgenema, jõuda oma perede juurde: ostnud naistele ja lastele lennupiletid ja maksnud nende transpordi eest. Kuna olen ise väikeettevõtja, siis endal lihtsalt ei jätku enam ressurssi." Ettevõtja sõnul on ta praeguseks katnud 27 sõjapõgeniku sõidukulud 3500 euro ulatuses, kuid kindla äratuleku sooviga on nimekirjas veel vähemalt kolmkümmend inimest, kes istuvad keldrites ja ootavad abi. Suurem osa neist on lapsed ja noorukid vanuses 2–20 aastat.

Seetõttu pöördub Toomas Aavasalu teiste ettevõtjate poole, küsides, kas nad oleksid nõus rahaliselt toetama, et aidata need inimesed oma perede juurde. "Abi oleks vaja neile piletite ostmisel," ütles ta ja lisas, et abipakkujad saavad temaga otse ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles