Mõttest korraldada heategevuslik kontsert Ukraina toetuseks kulus asjaajamiseni pool tundi

Priscilla Õmblus
Copy
Homsel heategevuskontserdil Ukraina toetuseks Viljandis Vabaduse platsil astub nimekate Eesti artistide rivis üles ka Andres Kõpper, esinejanimega NOËP.
Homsel heategevuskontserdil Ukraina toetuseks Viljandis Vabaduse platsil astub nimekate Eesti artistide rivis üles ka Andres Kõpper, esinejanimega NOËP. Foto: Konstantin Sednev

Pühapäeval kell 14 algab Viljandis Vabaduse platsil Ukraina toetuseks heategevuslik kontsert, kus astuvad üles tuntud ja palavalt soositud Eesti artistid, sealhulgas Lõõtsavägilased, Minimal Wind, Haldi, Jarek Kasar, duo Rita Ray & Johannes Laas ja NOËP. Kõigil neil on ühine eesmärk: toetada Ukrainat praeguses kriisis ning koguda selleks raha Punase Risti abil. Ürituse peakorraldaja Haldi Välimäe sõnul kulus heategevusliku kontserdi mõtte tekkimisest kuni artistide kinnituseni aega üks päev, rääkimata õlga alla panevatest ettevõtetest, keda tuleb aina juurde.

"Tegelikult kogu ürituse korraldus sai alguse esmaspäeval: õhtul tuli mõte ja kohe kutsusin Ako kampa (Ako Lehemets – toimetus). Poole tunni pärast istus ta mu kõrval. Panime oma kõige suuremad tutvused mängu – ja kõik käis niivõrd kiiresti. Teisipäeva õhtuks olid esinejad teada. Nende artistide puhul on ühisosa see, et kõigil on väga suur tahe midagi head Ukraina jaoks teha," rääkis homme Viljandi Vabaduse platsil aset leidva heategevusliku kontserdi peakorraldaja Haldi Välimäe.

"Igaüks praegu ühiskonnas mõtleb, mis on tema võimalus Ukrainat aidata. Et mina olen muusik ja Ako on video- ja fotograaf, siis igaüks paneb praegu oma oskused tööle, sest panus rahaliselt aidata ei ole niivõrd suur, aga võimalus on oma tutvused mängu panna. Seetõttu tulevadki kõik need muusikud tasuta, omast heast tahtest kohale."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles