Põhja-Sakala vald investeerib tänavu 1,2 miljonit

Margus Haav
, reporter
Copy
Vastemõisas püsti pandud moodullhoone võimaldas seal avada uue lasteaiarühma. 
Vastemõisas püsti pandud moodullhoone võimaldas seal avada uue lasteaiarühma. Foto: elmo

Neljapäeval peetud volikogu istungil kinnitati Põhja-Sakala valla käesoleva aasta eelarve ja vallavalitsuse struktuur ning teenistuskohtade koosseis. Vallavalitsuse teatel on valla eelarve kogumaht on 16 809 735, mis sisaldab põhitegevuse tulusid, põhitegevuse kulusid, investeerimistegevust, finantseerimistegevust, nõuete ja kohustuste ning likviidsete varade muutust.  

Käesoleva aasta eelarves on investeeringuteks ette nähtud 1 252 022 eurot. Kavandatud on Suure-Jaani ja Vastemõisa lasteaia laiendused, Kõo lasteaia ventilatsiooni väljaehitamine, Kõpu kalmistu kiviaia remont, Olustvere keskusesse mänguväljaku rajamine, Pilistvere hooldekodu kõrvalhoone remondi lõpetamine, Võhma–Kahala kergliiklustee ehitamine, Vastemõisa–Kobruvere kergliiklustee projekteerimine, Võhmas Raudtee tänava valgustuse väljaehitamine ning esimesed tegevused Suure-Jaani uue koolihoone ehitamiseks.

Investeeringuteks on ette nähtud ka 200 000 eurot olemasoleva kinnisvara parandamiseks. Sellest rahast on suurem osa kavandatud kulutada Võhma teenuskeskuse, Suure-Jaani Kondase maja ning Kõpu lasteaia hoone parandamiseks. 

Eelarves on arvestatud, et alampalk kerkib 654 euroni varasema 584 euro asemel ning hariduskuludes õpetajate miinimumpalga tõusuga 1412 euroni. Vähendatud on õpetajate palgatõusu põhjustatud palgalõhet pedagoogilise ja tugipersonali vahel, õpetajate abide töötasu tõstetakse 821 euroni ja kokkade töötasu 800 euroni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles