Bussiliinide korraldamise muudaks hõlpsamaks terminal, seda aga ei paista kuskilt

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Uku keskuse kõrval paiknev park oleks logistiliselt bussiterminalile hea koht. Enne täpsema ehitusplaani tegemist on aga vaja kokkuleppele jõuda, kuidas hakkaks terminali ja bussiliinide rahastamine välja nägema.
Uku keskuse kõrval paiknev park oleks logistiliselt bussiterminalile hea koht. Enne täpsema ehitusplaani tegemist on aga vaja kokkuleppele jõuda, kuidas hakkaks terminali ja bussiliinide rahastamine välja nägema. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa bussisõitjate ja transpordikorraldaja elu aitaks tükk maad lihtsamaks teha bussiterminali rajamine Viljandisse. Linna kinnitusel pole mõte laita, küsimus on aga selles, kuidas lahendada optimeerimisega tekkivate linnaliinide rahastamise küsimus.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse tööst moodustab selle juhi Kaupo Kase (pildil) sõnul tohutu andmehulga pidev jälgimine ja analüüsimine. Reaalajas jookseb keskuse arvutitesse iga bussi sõitjate hulk ning saadud andmeid on võimalik analüüsida kümnetel viisidel alates sellest, kui palju mõne liini käigushoidmine tervikuna maksab, kui palju on sõitjate hulk eelmiste aastatega võrreldes kasvanud või kahanenud ning lõpetades sellega, kui palju läheb ühe reisija sõit maksumaksjale maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles