Toorainekraanide kinnikeeramine võib tööstused seisata (2)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sanktsioonide rakendamine ja toorainekraanide kinnikeeramine on end tunda andnud ettevõtluses. Eriti keeruline paistab olukord metallitööstuses, kus põhitoore tuli seni Venemaalt ja Ukrainast. Samas on kummaline, et Venemaa on praegu huvitatud Eestist lehtmetalli sisseveost.
Sanktsioonide rakendamine ja toorainekraanide kinnikeeramine on end tunda andnud ettevõtluses. Eriti keeruline paistab olukord metallitööstuses, kus põhitoore tuli seni Venemaalt ja Ukrainast. Samas on kummaline, et Venemaa on praegu huvitatud Eestist lehtmetalli sisseveost. Foto: Elmo Riig

Sõja mõjud on jõudnud Eesti majandusse ning Viljandimaa ettevõtjad tunnistavad, et olukord on väga keeruline. Toorainet jätkub veel mõneks kuuks, kuid edaspidi võib ette tulla koondamisi ning endast hakkab märku andma hinnatõus.

«Toorainekraanid on kinni. Mõneks kuuks meil jätkub, aga kui asi ei lahene, siis jäämegi seisma. Lepinguid on piisavalt, aga pole millestki toota,» nentis Viljandi Metalli Gruppi kuuluvate VMT Tehaste ja VMT Ehituse juhatuse liige Indrek Jõgisoo. Tema hinnangul on suve keskpaigaks materjalivarud otsas ning selleks ajaks on tingimata kusagilt uut toorainet vaja saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles