Viljandis algas avalduste vastuvõtt esimesse klassi astumiseks

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab esimesse klassi astuvate laste vanematelt avaldusi.
Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab esimesse klassi astuvate laste vanematelt avaldusi. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 31. märtsini avaldusi Viljandi linna munitsipaalkoolide – Jakobsoni, Kesklinna, Paalalinna ja Kaare kooli esimesse klassi astuvate laste vanematelt või laste seaduslikelt esindajatelt. 

Linnavalitsuse teatel arvestatakse õpilaskohtade jaotamisel lapse rahvastikujärgse elukoha lähedust koolile, tema kooliskäivate õdede-vendadega ühte kooli astumise võimalust ning kooli personali liikme soovi panna oma laps samasse kooli.

Kehtiva vastuvõtukorra põhjal eelistatakse lapsi, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmete järgi Viljandi linn. Kui kooli soovijaid on rohkem kui õppekohti, määrab komisjon lapsele kooli, arvestades tema elukohaandmete rahvastikuregistrisse kandmise aega, eelistades neid, kelle registrikanne on varasem.

Teiste omavalitsuste laste avaldused rahuldatakse vabade kohtade olemasolul. 

Aprillikuu jooksul vaatab linnavalitsuse moodustatud komisjon avaldused läbi ning määrab koolide nimekirjad tulenevalt kehtivast vastuvõtmise korrast ning koolikohtade arvust. Neile avaldustele, mis mingil põhjusel jäävad rahuldamata, saadetakse põhjendusega vastus aprillikuu jooksul avaldusel märgitud  e-posti aadressile. 

30. aprilliks kinnitatakse esimeste klasside õpilaste nimekirjad koolide kaupa ning seejärel avalikustatakse need kooli veebilehtedel. Pärast 30. aprilli laekuvate avaldustega tegelevad need koolid, kus on vabu õpilaskohti.

Linnavalitsuse teatel saab Kaare kooli saab õppima asuda vaid koolivälise nõustamismeeskonna soovitusel. Kui kooliväline nõustamiskomisjon tähtaja möödumisel pole lapse kohta otsust teinud, on võimalik Kaare kooli avaldusi esitada ka pärast 31. märtsi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles