Viljandi ootab linlasi reedel maagümnaasiumis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 11.45 loeb linnapea Loit Kivistik ette «Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele». Seejärel toimub pidulik jalutuskäik kohtumaja eest Väikest ja Jakobsoni tänavat pidi maagümnaasiumi algklasside maja juurde, kus pakutakse sõdurisuppi ja sünnipäevakringlit.
Kell 11.45 loeb linnapea Loit Kivistik ette «Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele». Seejärel toimub pidulik jalutuskäik kohtumaja eest Väikest ja Jakobsoni tänavat pidi maagümnaasiumi algklasside maja juurde, kus pakutakse sõdurisuppi ja sünnipäevakringlit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna vabariigi aastapäeva kontsertaktus algab 24. veebruaril kell 13 Viljandi maagümnaasiumi Jakobsoni tänav 42 asuvas koolimaja saalis ning kannab üldpealkirja «365».


Aktuseosas austatakse elutöö ja möödunud aasta tegevusega enim silma paistnud tegijaid. Preemiasaajate elust, tööst ja igapäevastest toimetustest valmivad videoülevaated, nagu viimastel aastatel on tavaks olnud.

Kontsertaktuse kava kokkuseadja, Jakobsoni gümnaasiumi huvijuhi Ave Alvre sõnul viitab pealkiri aastas olevate päevade arvule. «Kontserdiosas vaadeldakse ühe lapse ja Viljandi arengut ühe aasta ehk 365 päeva jooksul. Vaatame üheskoos, mis on kõrvuti ühe lapse kasvamisega linnaruumis toimunud, juurde tehtud ja muutunud, ning meenutame olnud aega,» selgitas Ave Alvre. Kontserdil esinevad kolme Viljandi gümnaasiumi koorid, tantsurühmad ja ansamblid — kokku üle 200 esineja.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Viljandis reedel kell 9.20 mälestustalitusega Vabadussõjas langenute kalmudel Vanal kalmistul. Kell 10 on Viljandi Jaani kirikus oikumeeniline tänujumalateenistus, millel teenivad linna koguduste vaimulikud ning osalevad Sakala meeskoor ja linnakapelli brass. Kell 11.15 asetatakse lilled kindral Johan Laidoneri monumendi juurde, seejärel minnakse Tasuja puiesteed ja Tallinna tänavat pidi kohtumaja ette.

Kell 11.45 loeb linnapea Loit Kivistik traditsiooniliselt ette «Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele». Seejärel toimub pidulik jalutuskäik kohtumaja eest Väikest ja Jakobsoni tänavat pidi maagümnaasiumi algklasside maja juurde, kus pakutakse sõdurisuppi ja sünnipäevakringlit.

Kell 13 algab maagümnaasiumi algklasside maja saalis kontsertaktus. Seda saab vaadata ka internetis linna kodulehekülje vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles