Legendaarne antikvariaat sulgeb uksed

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mai Palo ütleb, et ta süda tilgub poe sulgemise eel verd, sest raamatud on enam kui 60 aastat tema elust suure ja tähtsa osa moodustanud.
Mai Palo ütleb, et ta süda tilgub poe sulgemise eel verd, sest raamatud on enam kui 60 aastat tema elust suure ja tähtsa osa moodustanud. Foto: Elmo Riig

Teisipäeva lõuna paiku käis Viljandi kuulsas raamatuantikvariaadis askeldamine. Seltsiks pahur koerake Salsa, pakkis poe perenaine Mai Palo lapselapse abiga raamatuid, et ohjad üle anda Raamatukoile, kes avab emakeelepäeval uksed paar maja edasi.

Esimene koroonaviirusest tingitud eriolukord 2020. aastal ning sellega kaasnenud sulgemine oli aastaid Lossi tänav 28 aadressil vanaraamatupoodi pidanud Mai Palo sõnutsi tegelikult igati teretulnud: see andis aega rahulikult kollektsiooni korrastada ning välja otsida kõrge redel, et teha puhtaks ka kõrgete riiulite kõige ülemine osa. Teatud majanduslik kahju sellega muidugi kaasnes, aga poekest on Mai Palo pidanud hobi korras ning mingit kasumit pole ta sellest kunagi lootnudki saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles