Hasartmängumaksu nõukogu jagas toetusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Elmo Riig / Sakala

Hasartmängumaksu Nõukogu (HMN) jagas veebruari istungil kultuuri-, spordi-, haridus- ja sotsiaalvaldkonna väikeprojektide toetuseks 212 000 eurot.

Nõukogu liikme Kaia Iva sõnul oli Viljandimaalt esitatud 25 taotlust, neist kolm spordi, 12 haridusvaldkonna, neli kultuuri- ja kuus sotsiaalvaldkonnast. Toetus määrati neist kaheksale kogusummas 11 348 eurot.

Viljandimaalt said toetust järgmised ettevõtmised.
• Hüva nõu teabe ja praktilise harjutamise keskus Insight Outcome — 5900 eurot käitumisekspertide autismialaseks koolituseks
• Viljandimaa omavalitsuste liit — 1806 eurot juhtumitöö projektile
• MTÜ Viljandimaa Singel — 1500 eurot kokkuhoiu kokakursuse korraldamiseks
• Holstre-Polli tervisekeskus — 400 eurot ürituseks «Koos perega on kõige parem»
• Viljandimaa tervistedendavad lasteaiad — 307 eurot X suvekooli läbiviimiseks
• MTÜ Midride Maa — 275 eurot lasteaiaõpetajate teabepäeva tarvis
• Viljandi linnaraamatukogu — 160 eurot väikeste sõprade meisterdamisklubi toetuseks
• Pilistvere Andrease kogudus — 1000 eurot Pilistvere noortekoori kontserttegevuseks.

Kogu Eestist esitati seekord rekordiliselt 368 taotlust, millest täielikult või osaliselt rahuldati 118.

Kaia Iva selgitust mööda ei rahasta hasartmängumaksu nõukogu üldjuhul neid ettevõtmisi, mille tarbeks on teisi rahastamisallikaid või mis on omavalitsuse seadusjärgne kohustus. Näiteks tõi nõukogu liige, et toetust ei saa õpilaste olümpiaadideks ja õpetajate täienduskoolituseks, samuti tegevusteks, milleks on katusorganisatsioon juba toetust saanud. Samuti ei rahastata soetusi, mis hõlmavad projekti mahust üle veerandi, ning trükiseid, auhindu, meeneid ja kooliekskursioone. «Oluline on silmas pidada sedagi, et projekt peab olema esitatud kaks kuud enne toetuse kasutamise algust,» selgitas Kaia Iva.

Täpsem info tehtud otsuste kohta on kättesaadav hasartmängumaksu nõukogu kodulehel tulemuste leheküljel ning valdkonna ministeeriumi kodulehel. Toetuse saamatajäämise põhjuste kohta saab teavet ka ministeeriumi ametnikult, kelle kontaktandmed on toodud hasartmängumaksu nõukogu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles