Kolm viljandimaalast said teenetemärgi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Olustvere taimekasvatusõpetaja Miralda Paivel (keskel) pälvis hõbedase teenetemärgi. Vasakul maaeluminister Urmas Kruuse ja paremal kantsler Tiina Saron.
Olustvere taimekasvatusõpetaja Miralda Paivel (keskel) pälvis hõbedase teenetemärgi. Vasakul maaeluminister Urmas Kruuse ja paremal kantsler Tiina Saron. Foto: Raul Mee

Vabariigi aastapäeva puhul said põllumajandusministeeriumi kuldse teenetemärgi Eesti taimekasvatuse instituudi asedirektor Pille Ardel ning hõbedase teenetemärgi Olustvere maamajanduskooli õpetaja Miralda Paivel ja Viljandi katsekeskuse juhataja Agra Univer.

Maaeluministeerium tunnustas teenetemärkidega 20 inimest, neist viis olid kuldsed ja 15 hõbedased.

Vägev teadlane

Pärsti kandis elava ning Jõgeval taimekasvatuse instituudis töötava Pille Ardeli kohta kirjutasid kolleegid, et ta on olnud Euroopa Liidu sordikaitse regulatsioonide juurutamise eestvedaja Eestis, panustanud Eesti ühinemisse rahvusvahelise uute taimesortide kaitse konventsiooniga, aidanud luua Eesti sordikaitsesüsteemi ja töötada välja asjakohaseid õigusakte ning osalenud taimetoodangu inspektsiooni sordiosakonna moodustamises ja täitnud pikalt selle juhi rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles