Tänapäeva vastlaliug toob pikki juukseid ja palju raha

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Vastlapäeva ennelõunal lustis Huntaugu mäel palju lapsi. Lähedal asuva lasteaia rühmad olid tulnud mäele liu pikkust proovima ning lapsed teadsid rääkida, et kelku pole tarviski, vaid saab niisama tagumiku peal mäest alla libiseda.
Vastlapäeva ennelõunal lustis Huntaugu mäel palju lapsi. Lähedal asuva lasteaia rühmad olid tulnud mäele liu pikkust proovima ning lapsed teadsid rääkida, et kelku pole tarviski, vaid saab niisama tagumiku peal mäest alla libiseda. Foto: Sigrid Koorep

Mis need linad siis on, mida vastlapäeva pika liu eest jagatakse? Õisus kelgumäele tulnud tüdruk arvas, et pikim liug võiks tuua palju raha. Krõllipesa lasteaia tüdrukute seas, kes Huntaugul kelgutasid, levis arvamus, et eks see pikki juukseid tähenda.

"Poistele ütlesime ka, et nemad saavad pikad linad ehk kui kasvatama hakkavad, siis asjad kasvavad hästi," lausus Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone Kuusekäbide rühma õpetaja Reet Pajumägi. Ta oli lastega ka linast juttu teinud ja nood olid pärinud, kas nendegi riided on sellest tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles