Terje Pennie kandideerib parima naisnäitleja tiitlile

Margus Haav
, reporter
Copy
Tanel Jonase lavastatud "Ema" peaosas astub üles Terje Pennie.  
Tanel Jonase lavastatud "Ema" peaosas astub üles Terje Pennie.  Foto: Priit Loog

Ugala teatri näitleja Terje Pennie on Eesti teatri auhindade jagamisel aasta naispeaosatäitja tiitli kandidaat ning nominentide hulgas on veel mitu Ugala lavastustega seotud inimest.

Terje Pennie on auhinna saajaks esitatud rollide eest lavastustes "Ema", "Kui sa tuled, too mul lilli" ning "Leskede kadunud maailm". Kõik kolm on valminud Ugalas.

Eriauhinnale kandideerivad Liis Aedmaa ja Laura Kalle Ugala lavastuse "Kui sa tuled, too mul lilli" ning Mari-Liis Lill ja Priit Põldma Eesti Noorsooteateri lavastuse "Teises toas" kui lähisuhtevägivalla dokumentaalse ja süvitsimineva käsitlususe eest. Kunstnikuauhinna kandidaat on Lilja Blumenfeld kujundusega lavastustele "Niskamäe naised" Vanemuises ja "Sume on öö" Ugalas.

Ugala teatri turundus- ja avalike suhete juht Kätlin Sumberg püüab parima haldus- ja administratiivtöötaja priisi selle eest, et on lühikese ajaga algatanud teatri visuaalse identiteedi värskendamise, uuendanud reklaame ning hiljutise müügijuhina edendanud müügiosakonna tööd.

Põline viljandlane ja kunagine Ugala juht Jaak Allik on Reet Neimari nimelise kriitikaauhinna kandidaat artiklitega "Kaabakas ei pea olema", mis ilmus mullu 23. veebruari Päevalehes, ja "Orwelli-vaatemäng Vanemuises", mis nägi trükivalgust 23. juuli Sirbis.

Auhinnad antakse möödunud aasta loomingu või pikaajalise silmapaistva töö eest. Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Vene teatris.

Eesti teatri auhindu annavad välja Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti teatriliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles