Viljandis töötavad vanemad muretsevad okupeeritud kodulinna jäänud laste pärast

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Hansacandle’i töötajad Aleksander Kovaljov ja Hanna Dubovik on sõja algusest veetnud unetuid öid ja kaotanud söögiisu, sest nende lapsed jäid koju Berdjanskisse, mis äsja langes venelaste kätte.
Hansacandle’i töötajad Aleksander Kovaljov ja Hanna Dubovik on sõja algusest veetnud unetuid öid ja kaotanud söögiisu, sest nende lapsed jäid koju Berdjanskisse, mis äsja langes venelaste kätte. Foto: Elmo Riig

Ukrainlased Aleksander Kovaljov ja Hanna Dubovik töötavad Viljandi küünlavabrikus Hansacandle, mees tõstukijuhina ja naine küünlaliinil. Ukraina sõja algusest saadik on nad veetnud unetuid öid, sest nende põhikooliealised lapsed jäid koju Zaporižžja oblastisse Berdjanskisse, mis äsja langes venelaste kätte.

Esmaspäeva pärastlõunal olid elukaaslased väga murelikud, sest lapsed peavad vanavanematega pommirünnakute eest keldris varju otsima ning õue minna ei söanda, sest väljas võivad neid oodata relvastatud sõjamehed.

Aleksander Kovaljov ütles, et Berdjansk oli vaikne Aasovi mere äärne idülliline kuurortlinn, mis sõjalises mõttes on tähtsusetu. Et see on aga Krimmile suhteliselt lähedal, on see nagu paljud teised rannikuäärsed linnad Vene armee kätte langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles