Viljandi soojatootja kinnitusel on vara muretseda

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi soojatootja Esro kütab enamikus hakkpuiduga ning gaasitarne katkemise korral pole viljandlastel esialgu põhjust radiaatorite külmaks jäämist karta.
Viljandi soojatootja Esro kütab enamikus hakkpuiduga ning gaasitarne katkemise korral pole viljandlastel esialgu põhjust radiaatorite külmaks jäämist karta. Foto: Elmo Riig

Euroopas tõusis energia hind hüppeliselt, kui Vene väed alustasid rünnakut Ukrainale. Euroopas kardetakse, et gaasitarned võivad seiskuda, ning otsitakse võimalusi, kuidas selliseks olukorraks valmis olla. Kas Viljandis sooja jätkub, kui peaks juhtuma kõige hullem stsenaarium ja gaasitarned katkevad?

"Ma arvan, et praegu on vara veel muretseda," kostis selle küsimuse peale Viljandi soojatootja Esro tegevdirektor Enn Rõigas. "Praegu läheb ju soojemaks ka ning vähemalt 90 protsenti meie toodangust tuleb hakkpuiduga."

Viljandi linna ja Jämejala küla küttev aktsiaselts Esro kasutab põhiliselt hakkpuitu, mida tippkoormuste ajal ja külmemate ilmade puhul toetab gaasiga. Hakkpuidu osatähtsus on 90 ja gaasi oma 10 protsendi ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles