Ternopili heaks Viljandi toetab Ukraina sõpruslinna euroga iga elaniku kohta ja avas annetuskonto

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Linnavalitsus otsustas Ternopili toetada ühe euroga iga viljandlase kohta ja see teeb kokku 16 640 eurot.
Linnavalitsus otsustas Ternopili toetada ühe euroga iga viljandlase kohta ja see teeb kokku 16 640 eurot. Foto: Marko Saarm

Viljandi sõpruslinn Ternopil saatis humanitaarabi palve: vaja oleks mitmesuguseid esemeid alates sõidukitest ja lõpetades mähkmetega ning raha nende esemete ostmiseks. Esmaspäeval otsustas Viljandi linnavalitsus kauaaegset sõpruslinna toetada ning avas pangakonto, millele kõik soovijad saavad raha annetada.

Linnavalitsus otsustas Ternopili toetada ühe euroga iga viljandlase kohta ja see teeb kokku 16 640 eurot. Täpselt selline oli Viljandi elanike arv 24. veebruaril, mil algas sõda Ukrainas.

Lisaks avas linnavalitsus pangakonto, millele aidata tahtjad võivad ülekande teha. Sinnagi kogunev summa toimetatakse sõpruslinnale.

"Sõpru tuleb aidata ja meie otsustasime linna poolt Ternopili rahaliselt toetada" ütles linnapea Madis Timpson. "Kutsume ka teid, armsad linlased, meie kauaaegset sõpruslinna ja Ukraina inimesi toetama!

Ternopili omavalitsus on riigis valitseva sõjaseisukorra tõttu mobiliseeritud, et tagada kogukonna toetamine ja tsiviilelanikkonna kaitse. Ukraina linnal oleks vaja näiteks diisel- ja elektrigeneraatoreid, hülsiga elektriõlijaama, sõidukeid nii inimeste kui asjade transportimiseks, paakautosid, autonoomseid kütteseadmeid, vee hoidmiseks ja transportimiseks tarvilikke asju, samuti hügieenivahendeid, imikutoitu, lasteriideid ja beebivoodeid. Puudus on ka meditsiinilistest abivahenditest alates kirurgilistest instrumentidest ja lõpetades kõige tavalisema meditsiinilise marliriidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles