Doris Meinbek tuli siiski maailmameistriks. Lisaks noppisid viljandlased kaks hõbedat

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Reede pärastlõunal olid Viljandi sõudjad ja Sakala tunnistajaks, kuidas Doris Meinbek tuli Viljandi sõudebaasis sisesõudmise virtuaalselt aset leidnud maailmameistrivõistlustel sprindidistantsil U-19 vanuseklassis maailmameistriks.

​Mõni tund hiljem potsatas tema e-postkasti ametlik kiri sisesõudmise liidust, et kuld tuleb seekord vahetada hõbeda vastu, sest Zimbabwe esindajal kadus võistlemise ajal internetiühendus, aga hiljem suudeti tema paremust foto- ja videotõestuse abil kinnitada.

Laupäeval oli Doris Meinbek neli korda pikemal võistlusmaal taas stardis ning sedapuhku ei olnud tema võidus kahtlust. Tund hiljem oli ta stardis ka U-23 vanuseklassi mõõduvõtul ja sealt tuli hõbe. Hõbedaga suutis koduseid üllatada ka U-19 meeste arvestuses võistelnud viljandlane Rainer Oras.

U-19 naiste vanuseklassi võistluse lõpusirgel oli näha, kuidas pingutusest grimasse tegev Doris Meinbek lõpuni ponnistas, saatjaks treener Robert Jürimaa hüüded: "Suudad, suudad! Hoia, hoia tempot!"

Mõõduvõtu lõppedes langes 17-aastane tütarlaps nagu niidetult põrandale, kus lamas mitu minutit, aga hiljem oli tal raske oma rõõmu tagasi hoida. "Eile juhtunu pärast pelgasin juba, et mulle ei ole määratud maailmameistriks tulla, aga nüüd olen väga õnnelik, et see siiski ära tuli. Treener Robert Jürimaa uskus minusse ja kannustas väga, ma olen talle selle eest väga tänulik." Neiu avaldas tänu ka oma suguvõsale ja vanematele, kes on teda igati toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles