Viljandimaal on enamikus majapidamistes vool taastatud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Mitmel pool maakonnas langes maha suuri puid.
Mitmel pool maakonnas langes maha suuri puid. Foto: Kenno Soo

Elektrilevi teatas, et suur osa eilse tormi tõttu vooluta jäänud Viljandimaa majapidamisi on elektri tagasi saanud, kuid brigaadid on veel tööpostil.

Elektrilevi turundus- ja kommunikatsioonijuht Reti Meema sõnas laupäeva pärastlõunal, et õhtul raugenud tuul on aidanud rikete likvideerimisele palju kaasa. "Kui õhtul oli ainult 38 keskpinge riket likvideeritud, siis praeguseks on see number juba 109. Madalpinge rikkeid on likvideeritud kokku 48. Tänu sellele on elektrivarustus taastatud üle 35 000 kliendil," sõnas ta. Elektrilevi kaardi järgi oli laupäeval kella 13 ajal Viljandimaal elektrikatkestustest mõjutatud kliente 90. "Viljandis ja Virumaal rikkeid hetkel veel jagub, aga loodame likvideerida enamiku neist õhtuks. Mõned üksikud võivad jääda veel pühapäevaks," lisas Meema.

Jätkuvalt on kõige rohkem rikkeid Pärnumaal (30 riket, 3695 klienti vooluta). Kõikides teistes maakondades on vooluta vähem kui 1000 klienti. Lääne-Virumaal on 8 riket ja 909 vooluta klienti, Jõgevamaal 15 riket ja 587 vooluta klienti, Järvamaal 12 riket ja 528 vooluta klienti.

Praegu on Reti Meema sõnul töös 27 brigaadi ning ülelendu teeb Hepta Energy teeb ka ülelendu. Nende abiga saab rikkebrigaadide aega kokku hoida.

"Ilm on töö tegemiseks soodne. Järgmise ülevaate saame anda kell 16," lisas Meema.

Reedel Eestit tabanud tugevad tuulepuhangud põhjustasid palju rikkeid ja reedel kell 16.15 oli Elektrilevi rikkekaardi järgi Viljandimaal 18 riket ja 2736 klienti vooluta. Siis prognoosis Elektrilevi, et kõik kliendid saavad elektrivarustuse tagasi nädalavahetuse jooksul. Torm murdis Viljandimaal mitmel pool ka puid ning segas bussiliiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles