Torm lõhkus aia, viis elektri ja segas bussi (1)

Sakala
Copy
Torm on langetanud puid mitmel pool Eestis, ka Viljandimaal.
Torm on langetanud puid mitmel pool Eestis, ka Viljandimaal. Foto: Kenno Soo

Tugev tuul on mitmel pool Eestis teedele puid langetanud ja oksi murdnud, seepärast tuleb liikluses olla eriti tähelepanelik, teatas transpordiamet.

Teateid teele kukkunud puudest on tulnud Saaremaalt ning Pärnu- ja Raplamaalt. Kella 14 paiku oli tuul Põhja-Sakala vallas Kobruvere külas puu langetanud Viljandi–Suure-Jaani teele, nii et üks sõidusuund oli suletud. Eesti Keskkonnateenuste auto eemaldas puu teelt kella poole kolme paiku.

Sakalale kaastööd tegev fotograaf Kenno Soo teatas, et Olustveres lõhkus murdunud puu ära hobusekopli aia ning lisaks oli Olustvere alleel põllule langenud puu. Reegoli külas oli teele langenud kaks puud. Torm on seganud ka bussiliiklust. Viljandimaa ühistranspordikeskuse andmetel keeras Viljandist kell 15.15 väljunud buss number 48C Puiatu Erikooli peatuses otsa ringi ja sõitis otse Kõppu, läbimata peatusi Süteojast Kõpuni.

Transpordiamet soovitab liikluses olla väga ettevaatlik ja arvestada võimaliku tugeva külgtuulega. Eriti tähelepanelik tuleb olla väiksematel kõrvalteedel, kus kohati on teele langenud puud liikluse täielikult sulgenud.

Teele langenud puudest ja okstest tasub teada anda telefonil 1247. Kui tegemist on liiklusohtliku olukorraga, siis telefonil 112.

Transpordiameti partnerid ja päästjad tegelevad murdunud puude teelt eemaldamisega. Et esmatähtis on läbitavuse tagamine teel, jäävad eemaldatud puud esialgu tee äärde ning liiklejatel tuleb ka nende suhtes tähelepanelik olla.

Eestis puhub reedel tugev edela- ja läänetuul puhanguti kuni 23, saartel ja rannikul kuni 28 meetrit sekundis. Lühiajaliselt võib tuule kiirus ulatuda 31 meetrini sekundis. Õhtul tuul vaibub.

Kõige värskema info tee- ja sõiduolude kohta leiab portaalist Tarktee.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles