Kirjameeste seltsi auks avati infotahvel

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandis Laidoneri plats 3 hoonel avati reedel infotahvel, et tähistada 150 aasta möödumist Eesti Kirjameeste Seltsi asutamisest.
Viljandis Laidoneri plats 3 hoonel avati reedel infotahvel, et tähistada 150 aasta möödumist Eesti Kirjameeste Seltsi asutamisest. Foto: Herki Helves

Viljandis Laidoneri plats 3 hoonel avati reedel infotahvel, et tähistada 150 aasta möödumist Eesti Kirjameeste Seltsi asutamisest.

Hoones, mis nüüdsest infotahvlit kannab, elas ja töötas aastatel 1862–1924 kirjanik, koolmeister ja Eesti Kirjameeste Seltsi liige Friedrich Karl Johann Kuhlbars. Infotahvli on kujundanud Kristjan Mändmaa ning sellelt leiab ka ruutkoodi, mida skannides saab Eesti Kirjameeste Seltsi kohta pikemalt lugeda.   

Seltsi asutamiskoosolek oli 1872. aasta 25. veebruaril Schwalbe võõrastemajas, mis asus Viljandi raekoja vastas ja kandis aadressi Linnu tänav 1. Hiljem paiknes selles hoones hotell-restoran Bristol, mis kuulus XIX sajandi algul Mathias Sprohgele ning XX sajandil Amalie Rauale ja tema pärijatele. 

Hiljem kasutati maja teist korrust üüriruumidena, all asus söögisaal. Mõnda aega olid ruumid sõjaväeüksuste kasutuses. Maja lammutati 1943. aastal. Nüüd kannab infotahvlit maja, mis asus selle läheduses ning kus elas ning töötas Kuhlbars.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles