MULGI VALD Ligi 35 aastat ettevõtjapingutusi tõi tunnustuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi valla juhid Imre Jugomäe (vasakul) ja Arvo Maling (keskel) andsid valla vapimärgi ettevõtjale Argo Jõgile.
Mulgi valla juhid Imre Jugomäe (vasakul) ja Arvo Maling (keskel) andsid valla vapimärgi ettevõtjale Argo Jõgile. Foto: Jaan Pääsuke

Mulgi valla vapimärk anti Eesti Vabariigi aastapäeval kohalikule ettevõtjale ja kodukoha arendajale Argo Jõgile, kes on valla suurima tööandja ja maksumaksja, aktsiaseltsi Textuur üks asutaja ja juhtis 31 aastat selle tööd.

67-aastane Argo Jõgi alustas ettevõtjana juba Nõukogude Liidu ajal, kui asutas kooperatiivi, mis kasvatas ja müüs köögivilju. 1990. aastal asutas ta koos teiste kohalike elanikega aktsiaseltsi Silva, mis saagis ja kuivatas saematerjali ning tegi väikepartiidena erinevaid puidutooteid. Põhivaldkonnaks kujunes männipuidust liimpuitkilpide tootmine.

1995. aastal asutati Silva tütarettevõttena aktsiaselts Textuur, mis jätkas liimpuitplaatide tootmist ning 1990. aastatel pakuti seal tööd ligi 200 inimesele. "Need töökohad olid väga vajalikud nõukogudeaegsete ettevõtete hääbumise ajal, pakkudes inimestele tööd ja palka," põhjendasid vallavolikogu liikmed, kes tegid ettepaneku Jõgile vapimärk anda.

Ettevõtte töötajate arv on püsinud läbi aegade 150 juures ning Textuur on olnud üks Mulgi valla suurimatest tööandjatest ja maksumaksjatest. 2017. aastal käivitas Textuur uue täisautomaatse saeliini, ettevõtte laienemisse investeeriti seitse miljonit eurot, kasvas ettevõtte tootmisvõimsus ning loodi juurde töökohti.

Argo Jõgi on olnud ettevõtete enamusaktsionär ja kogu selle aja mõlemat ettevõtet juhtinud. Tänu tema initsiatiivile ja pühendumisele on Mulgi vald rikkam ühe eduka ettevõtte võrra.

Alates 2000. aastast on Karksi-Nuia kütmist korraldanud Argo Jõgi juhtimise all olnud ettevõtted. Tema juhtimisel on rajatud uued soojatrassid ja vallaelanikud on saanud nautida üht odavamat soojusenergiat maakonnas.

Aastatel 2005–2009 oli Argo Jõgi Karksi volikogu liige, nii et ta on andnud panuse valla juhtimisse.

Et suurendada ettevõtte tootlikkust ja tagada areng, müüdi Argo Jõgi elutöö, aktsiaselts Textuur 2021. aastal Eesti kapitaliga ettevõttele, aktsiaseltsile Holttem. Uue ettevõtte tegevus on näidanud, et omanikel on sellega suured plaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles