Viljandis elavad naised koguvad asju Ukraina hüvanguks

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Diana Väster ja Elen Arutjunjan koguvad ukrainlaste hüvanguks hügieenitarbeid ning Punase Risti abiga jõuavad need Ukrainasse.
Diana Väster ja Elen Arutjunjan koguvad ukrainlaste hüvanguks hügieenitarbeid ning Punase Risti abiga jõuavad need Ukrainasse. Foto: Erakogu

Teisipäeval tegi Eesti Punane Rist üleskutse, et aidata sõja tõttu kodust põgenema sunnitud ukrainlasi. Algatusest võtsid tuld Viljandis elavad Elen Arutjunjan ja Diana Väster, kes otsustasid koguda ukrainlaste hüvanguks hügieenitarbeid ja voodipesu.

Viljandis elav Diana Väster, kes on vene juurtega, ütles, et ta soovib aidata, sest kui meie ise oleksime sellises olukorras, eeldaksime, et ka meile ulatataks abikäsi. "Inimesed kannatavad. Soovime neid aidata nii palju kui oskame ja saame."

Teine kogumiskampaania eestvedaja, armeenia juurtega Elen Arutjunjan ütles, et tal polegi Punase Ristiga seost, ent kui ta nägi, et Punane Rist kogub Ukraina hüvanguks annetusi, otsustas ta teha kogumiskampaania ka Viljandis. "Mõtlesime, et võiks Viljandis asjad kokku korjata ja Tallinna toimetada," lausus ta. Aidata otsustas ta eraisikuna ja vabatahtlikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles