Viljandis elav ukrainlane: Ukrainas elab palju inimesi ja nad kõik armastavad oma riiki väga, Ukraina on valmis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Eesti Vavariigi aastapäeval, 24. veebruaril kell 17 koguneti Viljandis sinikollastesse värvidesse mähkunud raekoja ette, et avaldada toetust Ukrainale ja mõista hukka Venemaa rünnak suveräänse Euroopa riigi vastu.

Kohalikku ukraina kogukonda esindas neli aastat Viljandis elanud, siin hambaarstina töötav Oleksandr Duran Kondratenko, kes ütles, et mure kodumaal oleva ema, isa ja õe pärast on väga suur ning täna öösel ta magada ei saa.

Elus ja terved, aga hirmul

Kondratenko nentis, et Venemaa rünnaku algusest peale on ta olnud sõprade ja pereliikmetega kontaktis kas telefoni või interneti vahendusel ning olukord Ukrainas on halb. Riiki rünnatakse mitmelt poolt ning ka Kondratenko pere elab piirkonnas, mida pommitatakse. Inimesed on tema sõnul olukorda arvestades üsna rahulikud, kuid hoiavad asjade arengul ärevalt silma peal.

Rünnak Ukrainale algas varahommikul umbes kell 4. Otsesest sõjategevusest puudutatud piirkondadest liiguvad inimesed eemale. Massilist põgenemist linnadest Kondratenko andmetel aga ei ole, sest Venemaa tundub vähemalt esialgu keskenduvat sõjataristule ja olulistele sõlmpunktidele nagu lennujaamad. "Kõige ohutum on esialgu olla oma kodus," rääkis Kondratenko. "Väga ohtlik on praegu Ukrainas ringi liikuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles