Tõstukijuht hukkus paneeli all

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval juhtus Kolga-Jaani vallas Leie asulas õnnetus aktsiaseltsi Empower tõstukijuhiga.


Tööinspektsiooni teatel sõitis multilifttõstukiga veoauto juht rohkem kui viie meetri kõrgustele postidele tõstetud paneeli alt läbi. Tõstuk oli kokku pakkimata ja hüdrosilindrid riivasid paneeli alumist osa. 11 meetri pikkune ja mitme tonni raskune paneel tuli keevisliidetest lahti ning libises mööda kraananoolt kabiinile, surudes juhi kabiini tagumise osa ja rooli vahele. 54-aastane mees hukkus sündmuskohal.

Juhtumit uuriv tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Kalmer Kärblane ütles, et transpordiasendis peab tõstuk olema kokku pakitud. «Varem oli sama sõiduk selle paneeli alt korduvalt läbi sõitnud ja midagi ei juhtunud, kuid siis oli tõstuk transpordiasendis,» märkis ta.

Tänavu on tööinspektsioonis registreeritud 414 tööõnnetust. Neist kaks on lõppenud surmaga, lisaks on uurimise all ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Copy
Tagasi üles