Märkmikutäis head elu- ja ajapõhist kirjandust

, raamatusõber
Copy
Liisi Seil (paremal) esitles oma teist luuleraamatut 15. jaanuaril Viljandi linnaraamatukogus, vestluskaaslaseks kujundaja Kirsten Lillepuu.
Liisi Seil (paremal) esitles oma teist luuleraamatut 15. jaanuaril Viljandi linnaraamatukogus, vestluskaaslaseks kujundaja Kirsten Lillepuu. Foto: Peeter Kümmel

Neile, kel on nõrkus kontoritarvete ning elu- ja ajapõhise kirjanduse vastu, peaks Liisi Seili luulekogu «Märkmed kahe aja piirilt» suisa maiuspala olema.

Võimalik, et selliseid märkmikke-luulekogusid on Eestiski ilmunud juba mitu, aga siinkirjutajale mõjus Liisi Seili oma väga värskelt. Kohe esikaanest peale on aru saada, et avaneb ajakirjaniku ja luuletaja parim sümbioos: igal leheküljel nii luuletus kui maailma muutnud SARS-CoV-2 lugu kirjutaja isikliku kogemuse kaudu. Kui mina-hääl 12. detsembril 2019 Saksamaale kunagisele pinginaabrile külla sõitis, ei tajunud veel keegi, et peatselt on senine elukorraldus ajalugu – täpselt samal ajal nakatusid Hiinas Wuhanis esimesed inimesed tõppe, mis sai ametlikuks nimetuseks COVID-19 (lk 5, 7).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles