KRIMI Narkootikume käidelnud mehed astuvad järgmisel nädalal kohtu ette

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Süüdistuse kohaselt käitlesid mehed vähemalt 43 tabletti ecstasy 't ja 5 grammi amfetamiini. Pilt on illustreeriv.
Süüdistuse kohaselt käitlesid mehed vähemalt 43 tabletti ecstasy 't ja 5 grammi amfetamiini. Pilt on illustreeriv. Foto: Lõuna prefektuur

Järgmisel nädalal astuvad Viljandis kohtu ette kolm meest, keda süüdistatakse suures koguses narkootikumide käitlemises ning edasiandmises alaealisele.

Süüdistuse kohaselt omandas 27-aastane Anti vähemalt 43 tabletti narkootilist ainet ecstasy, mille toimetas Viljandisse ja müüs 2019. aastal 26-aastase Janari vahendusel edasi 31-aastasele Kristole. Samuti süüdistatakse Kristot selles, et ta andis samal aastal vähemalt pool ecstasy tabletti tarvitamiseks alaealisele ja omandas 5 grammi ehk suures koguses amfetamiini. Sellega panid süüdistatavad toime suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise ning üks süüdistatav väikeses koguses narkootilise aine edasiandmise alaealisele.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul on narkokuriteod eriti kahjulikud, kui keelatud ained jõuavad alaealiste kätte. Talimaa sõnas, et käideldes keelatud aineid, seab inimene ohtu oma edasise vabaduse, sest narkokuriteole järgneb tavaliselt reaalne või pika katseajaga tingimisi vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles