Mulgi valla vapimärgi saab ettevõtja Argo Jõgi

Margus Haav
, reporter
Copy
Argo Jõgi pälvis Mulgi valla aumärgi.
Argo Jõgi pälvis Mulgi valla aumärgi. Foto: Urmas Luik

Mulgi valla vapimärgi pälvinud ettevõtja ja kodukoha arendaja Argo Jõgi on valla suurima tööandja aktsiaseltsi Textuur üks asutajaid ja algusest peale olnud ettevõtte juhatuse esimees. 

Mulgi valla teatel on ettevõte läbi kolme aastakümne kasvanud uute tehnoloogiate kasutuselevõtuga ning säilitanud liidripositsiooni tööjõu maksude maksjana vallas. Tänu Argo Jõgi initsiatiivile alustas Textuur 2000. aastal Karksi-Nuia varustamist keskküttega ja ehitas välja keskkütte uued magistraaltorustikud. Aastatel 2005–2009 oli Jõgi Karksi vallavolikogu liige.   

Karksi-Nuias 1992. aastal loodud puidufirma Textuur kadus möödunud aasta septembri hakul ajalukku, sest asutaja ja kauaaegne juht Jõgi oli firma juba aasta algul müünud ning uus omanik vahetas selle nime. Nüüdsest toodab Karksi-Nuias mööbli-, liistu- ning akna- ja uksetoorikuid aktsiaselts Holttem.  

Textuuri suuromaniku ja juhina aastakümneid tegutsenud Argo Jõgi nentis tehingut kommenteerides Sakalale, et oli jõudnud tegevusega faasi, kus tuli mõelda, kas tehas sulgeda või maha müüa, sest firma vajas kiiret arenguhüpet, et konkurentsis püsida. Seega otsiti ostjat, kes suudaks kiiresti investeerida ja ettevõtte ellu jätta.

Mulgi valla vapimärk antakse Argo Jõgile kätte Eesti Vabariigi 104. aastapäeva aktusel Abja-Paluojal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles