COVID-19 Viljandimaale lisandus ööpäevaga 170 nakatunut

Margus Haav
, reporter
Copy
Uuringud on ravimiameti andmeil näidanud, et vaktsineerimine annab haiguse läbipõdenuile lisakaitse.
Uuringud on ravimiameti andmeil näidanud, et vaktsineerimine annab haiguse läbipõdenuile lisakaitse. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeva hommikul oli Eesti haiglates 629 koroonaviirusega nakatunud patsienti ja suri seitse nakatunut. Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 11 152 koroonaproovi, millest 6564 osutus positiivseks. Viljandimaale lisandus 170 positiivset.

Viimase seitsme päeva jooksul on terviseameti andmetel saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 340,3 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta nakatunud keskmiselt 510,1 vaktsineerimata inimest päevas.

Viimase nädala jooksul  on saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta haiglasse sattunud keskmiselt 2,1 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta haiglasse sattunud keskmiselt 7,9 vaktsineerimata inimest päevas.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 88 haigusjuhtu, millest 37 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Viimase 10 päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 44 sümptomaatilist COVID-19 patsienti päevas. Intensiivravil on 23 patsienti, neist 13 juhitaval hingamisel.

Suri seitse koroonaviirusega nakatunud inimest: 64- ja 84-aastane naine, 90-aastane mees, kaks 91-aastast naist ja mees ning 93-aastane naine. Nende vaktsineerimise andmed on täpsustamisel.

Ööpäeva jooksul manustati 1507 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 139. Kolmapäeva hommikuks oli lisa- või tõhustusdoosi saanud 427 252 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles