HANGE Vald otsib Kolga-Jaani keskväljaku ehitajat

Margus Haav
, reporter
Copy
Kolga-Jaani keskväljaku ja bussiootekoja parimaks lahenduseks valiti idee, mille autorid on Tallinna tehnikakõrgkooli teise kursuse arhitektuuritudengid Kärt Kaljuvee, Hanna Riin Kink ja Helena Ojabstein.
Kolga-Jaani keskväljaku ja bussiootekoja parimaks lahenduseks valiti idee, mille autorid on Tallinna tehnikakõrgkooli teise kursuse arhitektuuritudengid Kärt Kaljuvee, Hanna Riin Kink ja Helena Ojabstein. Foto: Viljandi vald

Viljandi vallavalitsus kuulutas välja riigihanke Kolga-Jaani keskväljaku ja bussiootekoja ehitamiseks. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 22. märts.

Valla hindamiskomisjon ja rahvas valisid 2020. aasta sügisel uue keskväljaku ja bussiootekoja parimaks lahenduseks Tallinna tehnikakõrgkooli teise kursuse arhitektuuritudengite Kärt Kaljuvee, Hanna Riin Kingu ja Helena Ojabsteini töö. Projekti järgi saab Kolga-Jaani keskväljaku ja koja, millel on kinnine ooteruum, kuhu pääseb kahelt poolt ooteala. Ootekotta tulevad tehnoruum ja avalik WC.

Viljandi vallavanema Alar Karu sõnul on Kolga-Jaani üks suuremaid valla piirkondi, kuid sellel puudub korralik keskväljak ja tänapäeva tingimustele vastav bussiootekoda. 

"Kolga-Jaani ootekoda on väga kehvas seisus. Loodetavasti on seekord hanke pakkumised vallale sobivamad, sest koostöös Tallinna tehnikakõrgkooli tudengite ja piirkonna elanikega leitud idee väärib elluviimist," rääkis vallavanem. "Usun, et see annab Kolga-Jaani keskusele ajakohase väljanägemise ning uue hingamise." 

Hankega tahetakse leida ehitaja, kellega sõlmida Kolga-Jaani alevikku keskväljaku ja bussiootekoja ehitamise leping. Mõlemad objektid rajatakse projektis toodud tingimustel koos jalgrattaparkla ja Viljandi maantee poolse haljasalaga. Praegune bussiootekoda läheb lammutamisele. Umbkaudne tööde kestus on kuus kuud. Hanke õnnestumise korral prognoosib vald ehitustööde alguseks selle aasta aprilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles