TUNNUSTUS Parim piimakarjakasvataja tegutseb Viljandimaal

Margus Haav
, reporter
Copy
Kõpu PM-i juhataja Tõnu Vreimann valiti aasta parimaks piimakarjakasvatajaks.  
Kõpu PM-i juhataja Tõnu Vreimann valiti aasta parimaks piimakarjakasvatajaks.  Foto: Elmo Riig

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) kuulutas välja 2021. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja. Parim piimakarjakasvataja on Tõnu Vreimann osaühingust Kõpu PM. Sealses piimakarjas on lehmi 630 ning keskmine piimatoodang lehma kohta möödunud aastal oli 12 332 ning piimarasva ja -valgu kogutoodang 940 kilogrammi.

"Tõnu Vreimann majandab väga targalt ning 2021. aastal valminud vasika- ja noorkarjalaut vaid kinnitab seda, et ettevõte on jätkusuutlik ning innovaatiline," ütles MES-i juhatuse liige Meelis Annus. Lisaks piimatootmisele jagub Vreimannil energiat mitme organisatsiooni tegemistes kaasalöömiseks juhi ja nõukogu liikmena.  

Parim lihaveisekarjakasvataja on Tiia Riis Järvamaal tegustevast Abaja Farmist.

MES-i algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja 22. korda ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetust 16. korda. MES-i eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet.  

Sihtasutus on seisukohal, et lihaveisekasvatus ja piimatootmine on sektorid, kus viimasel ajal on tulu puudumise tõttu taas kuulda sõnumeid karjade vähendamisest ja lõpetamisest. Seda enam väärivad mõlemad ettevõtted tunnustust, sest nende pilgud on suunatud tulevikku ja nad otsivad lahendusi, et tootmine rahaliselt toimiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles