Mart Laar sai sõprade pool külas viibides insuldi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar peab kosuma rahulikul režiimil.
Mart Laar peab kosuma rahulikul režiimil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Insuldi tõttu Põhja-Eesti regionaalhaiglasse viidud kaitseminister Mart Laar viibis laupäeva õhtul sõprade pool. Kui teda tabas insult, kutsusid nood talle kohe kiirabi.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles, et Laari tabas terviserike laupäeva õhtul, kui ta oli koos abikaasaga sõpradel külas. Sõbrad kutsusid kohe kiirabi. Haiglasse viimist nõudis kõrgvererõhktõvest tingitud insult.

Kuimet kinnitas eile, et kaitseministri seisund on stabiilne, ta on arstide hoole all ning suhtleb perekonnaga. Küsimusele, millal minister võiks haiglaravilt pääseda, vastas Kuimet, et kõik sõltub sellest, kui kiiresti ta paraneb.

Valitsuse ministrite asendamise korra järgi täidab kaitseministri kohuseid teadus- ja haridusminister Jaak Aaviksoo.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Liina Kersna selgitas, et ministritel ei ole tervislikel põhjustel eemalviibimise kohta mingeid erisätteid.

Ainsad piirangud tulenevad ravikindlustuse seadusest, mis kehtib ka valitsuse liikmete puhul: üldjuhul makstakse haigushüvitist 182 kalendripäeva järjest, erandjuhul võib seda aega ekspertiisi alusel pikendada 250 päevani.

Ministri asendamise korraldus ei erine nii pika eemaloleku puhul tavapärasest asendamisest.

Haiget ministrit asendatakse, lähtudes peaministri korraldusega määratud järjekorrast. Selle järgi on kaitseministri esimene asendaja haridus- ja teadusminister, tema äraoleku puhul on järgmised välis- ja siseminister. Kui ära peaksid olema kõik kolm, määrab asendaja peaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles