Parim konstaabel töötab kolmes vallas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2003. aastast politseis töötavat Andres Pihlakut premeeris omavalitsuste liit ka 2007. aasta vabariigi aastapäeval.
2003. aastast politseis töötavat Andres Pihlakut premeeris omavalitsuste liit ka 2007. aasta vabariigi aastapäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsuste liidu tänavune konstaablipreemia läheb Andres Pihlakule, kes töötab korraga kolmes vallas ja on kord oma karjääri jooksul sama preemia juba teeninud.

Konstaablikomisjon otsustas preemia anda Lääne-Sakala piirkonna konstaablile Andres Pihlakule, kelle teenindada on Kõpu, Paistu ja Pärsti vald. Pihlak töötab selles piirkonnas ainukese kinnitatud politseinikuna.

Prefektuuri teatel pole Andres Pihlaku viimase kuue kuu töötulemuste hulgas küll ühtki suuremat kõlapinda leidnud sündmust, kuid teda kiidetakse selle eest, et ta teeb tööd kohusetundlikult ja hästi ning leiab aega ka kolleegidele abiks olla. Ta on korduvalt abistanud kolleege kriminaalpolitseist ning käinud abiks aeganõudvatel läbiotsimistel, et avastada kuritegusid.

Pihlak on teinud koostööd ka maksu- ja tolliametiga ning osalenud tulemuslikel operatsioonidel ja läbiotsimistel, mille käigus on avastatud ebaseaduslikke tubakatooteid, alkoholi ja erimärgistusega diislikütust. Samuti on ta osalenud õppeasutustes narkoreididel ning narkokäitlejate läbiotsimistel.

Omavalitsuste liit annab konstaablipreemiat välja 15. aastat ning enamasti on seda määratud kaks korda aastas. Seekordne tunnustus on 27.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles