Linn on valmis sügisel avama rohkem esimesi klasse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sügisel on Viljandi linnavalitsus valmis avama mullusest rohkem esimesi klasse, sest linna registris on mitukümmend kooliminekueas last enam kui varasematel aastatel.
Sügisel on Viljandi linnavalitsus valmis avama mullusest rohkem esimesi klasse, sest linna registris on mitukümmend kooliminekueas last enam kui varasematel aastatel. Foto: Marko Saarm

Tänavu sügisel Viljandis kooli minevate laste hulk on praeguse prognoosi järgi mitmekümne võrra suurem kui viimastel aastatel ning seetõttu on linnavalitsus plaaninud avada munitsipaalkoolides rohkem klassikomplekte kui varem.

Viljandi linnavalitsuse haridusameti juhataja Tiivi Tiido ütles, et praegu on linna registris 240 kooliminekueas last. Võrdluseks mulluse aprilli lõpp, kui vanemad olid esitanud esimesse klassi astumise avalduse 185 lapse kohta.

​Rohkem klasse

Selle nädala algul otsustas linnavalitsus oma istungil, et üldhariduskoolide esimeste klasside komplektide arv on uueks õppeaastaks Paalalinna koolis kuni kolm ning Jakobsoni ja Kesklinna koolis mõlemas kuni neli klassi.

Eeskätt Kesklinna kooliga on lapsevanematel varem ette tulnud muret, et kõik tahtjad pole sinna mahtunud. Siiski ei tähenda praegune valmisolek avada selles koolis mullusest üks klassikomplekt enam, et mure saab murtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles