13 kuud valimisteni. Keskerakonna juhid rääkisid Viljandis, kuidas nad reformierakonna kiuste head teevad (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Erakonna esimees Jüri Ratas keskendus oma kõnes sellele, mida head on teinud Keskerakond Eesti heaks ja kui hästi on suutnud ta kriise lahendada.
Erakonna esimees Jüri Ratas keskendus oma kõnes sellele, mida head on teinud Keskerakond Eesti heaks ja kui hästi on suutnud ta kriise lahendada. Foto: Elmo Riig

Esmalt astus neljapäevaõhtusel kohtumisel rahva ette Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes hoogsalt kõneldes ja vahepeal Sakala ajakirjanikuga poliitflirtides seletas, kui palju head on teinud Eestile Keskerakond. Seejärel läks esinemisjärg erakonnas tähtsuselt teiseks-kolmandaks tõusnud Jaanus Karilaiule, kes selgitas, kui palju head võiks veel teha, kui poleks halba Reformierakonda.

«Reformierakond on meie suurim poliitiline vastane,» ei teinud Karilaid saladust. Koalitsooni teine osaline, keda ta korduvalt vastaspooleks nimetas ja kes on põhimõtteliselt vastu kõigele, mis Keskerakonna meelest Eestis elu paremaks teeks, sai õhtu jooksul omajagu tuld ja tõrva.

«Me eristume ja ütleme selle selgelt välja, sest siis on ka meie poliitiline sõnum selgem,» vastas Karilaid pärast kohtumise lõppu küsimusele, kas Reformierakonnaga tehtud valitsusel on kogu esinemise tonaalsust arvesse võttes jäänud vaid mõni päev või kestab see veel paar nädalat. Kokkuvõttes lubas Karilaid, et raskustest hoolimata erakonnad pingutavad ning valitsuse lagunemist lähipäevil näha siiski ei ole.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles