Prokurör nõuab võimalikele tapjatele pikka vangistust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets julma tapmist omaks ei võtnud.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets julma tapmist omaks ei võtnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Taksojuhi mõrvas süüdistatavad mehed eitasid kohtus mõrva toime panemist, kuid prokuröri meelest on nende süü tõendatud ning neile tuleks määrata 20 ja 17 aasta pikkune vangistus.

Prokurör Marja-Liina Talimaa meelest peaks kohus määrama Viktor Kabanovile 20aastase ning Andrei Karanetsile 17aasta pikkuse vangistuse.

Kohtusaalis väitis Kabanov lõpuni, et pole tapmisega seotud ning ei osalenud ka vargustes ja ta nõuab enda õigeks mõistmist.

Andrei Karanets tunnistas varguseid, kuid eitas tapmist. Karanetsi kaitsja meelest tuleks lugeda tõendatuks mehe osalemine vargustes ning esimese astme kuriteost teatamata jätmise eest. Mõrva eest ei tuleks aga teda süüdi mõista.

Karanetsi väiksem karistus oleks Talimaa arvates põhjendatud sellega, et ta on osaliselt süüd tunnistanud ja kahetsenud ning aidanud eeluurimise käigus kaasa juhtumi uurimisele.

Süüdistaja jäi kindlaks seisukohale, et uurimine on mõlema mehe süü tõendanud. Kohtunik teeb otsuse teatavaks 29. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles