Kissa-Märdi talu töötajad leidsid kevadtöömasinale jäisel teel uudse rakenduse (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põllutööks mõeldud libistaja saab talvel tööle panna karestajana.
Põllutööks mõeldud libistaja saab talvel tööle panna karestajana. Foto: Kuvatõmmis

Viljandi valla Kissa-Märdi talu töötajad mõtlesid välja lahenduse, kuidas põllutöömasinaga oma lähiümbruse jäiseid teid karestada, et paarikümnetonnise koormaga piimatsistern nädala jooksul viiendat korda teelt välja ei vajuks.

"Poisid võtsid libistaja, lasid selle tiba madalamale ja sõitsid transpordiasendis teed läbi," kiitis taluperemees Väino Viidebaum oma talu töötajaid.

Põllutöömasin, mis teehoolduseks kasutusele võeti, on tegelikult mõeldud põllu silumiseks ja tihendamiseks. Kui see nõuetekohaselt kasutusele võtta, on selle töömaa laius 6,2 meetrit. Algul prooviti Kissa-Märdi talu ümbruse teedel seda Väderstadi libistajat ka täies laiuses kasutada, aga siis tekkisid teele vallid ja tööst polnud suurt kasu. Kui aga masin kokku lapati ja transpordiasendis kasutusele võeti, sai sellega teha teehöövli tööd.

"Tulemus pole küll nii hea kui päris höövlil, aga saame liikuma," rõõmustas Viidebaum ja lisas, et vallavalitsus oli talle saatnud ka kruusakoorma, mida ta saab ise laiali laotada.

Kissa-Märdi talu põhitoodang on piim, mida tuleb üle päeva kombinaati saata. Viidebaumi sõnul on jäised olud kimbutanud teda viimased kaheksa-üheksa päeva ning piimatsistern, mis tema piimal järel käib, on selle aja jooksul neljal korral teelt välja vajunud. Viidebaum loodab, et uudne lahendus aitab edaspidi neid õnnetusi vältida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles