Öömatk ja rahvapidu. Lisaks tunnustuste jagamisele tuleb tähistamist igale maitsele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Viljandi aastapreemiad antakse kätte tühja saali ees ja kohal on vaid kutsetega tulnud, siis vabas õhus korraldatavad koosviibimised on kõigile avatud. Päev algab iseseisvusmanifesti ettelugemisega kohtumaja ees. Foto on tehtud Eesti vabariigi 103. aastapäeval.
Kuigi Viljandi aastapreemiad antakse kätte tühja saali ees ja kohal on vaid kutsetega tulnud, siis vabas õhus korraldatavad koosviibimised on kõigile avatud. Päev algab iseseisvusmanifesti ettelugemisega kohtumaja ees. Foto on tehtud Eesti vabariigi 103. aastapäeval. Foto: Elmo Riig

Kui tunnustuste ja preemiate jagamine jääb pooltes Viljandimaa omavalitsustes kinniste uste taha, siis rahvapidusid ja muid koosviibimisi tuleb seekord vabariigi aastapäeva tähistamiseks igat laadi.

Pidupäeva saab tähistada maakonnas peaaegu nädala jagu traditsioonilisel viisil, aga ka näiteks öömatka või rahvapeoga.

Koosolemine vabas õhus

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul tuleb selgi aastal pidustuste juures arvestada koroonaolukorraga. Ta lisas, et kõigi hea tervise säilimise huvides on 24. veebruaril pärimusmuusika aidas kontsertmõtisklus ja pidulik linna kõrgeimate tunnustuste kätteandmine vaid preemiate saajatele. Kõik teised soovijad saavad pidulikust hetkest osa linna kodulehe või Sakala digilehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles