Eriarstide nappust püüavad Viljandi haiglas leevendada eriõed

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pildil vasakult paremale sise- ja mäluõde Triinu Rõigas, infektsiooni- ja tromboosiõde Jane Alber, infektsiooniõde Maris Paas, kopsuõde Aivi Saharov, diabeedi- ja jalaraviõde Kristi Tiits, ambulatoorse kliiniku juht, infekstioonhaiguste arst Kadri Kõivumägi, diabeediõde Reelika Espenberg, vaimse tervise õde ja spetsialist ning uneraviõde Ketlin Veeväli, reumaõde Ülle Older ning insuldiõed Ulvi Skirta ja Relika Kobin.
Pildil vasakult paremale sise- ja mäluõde Triinu Rõigas, infektsiooni- ja tromboosiõde Jane Alber, infektsiooniõde Maris Paas, kopsuõde Aivi Saharov, diabeedi- ja jalaraviõde Kristi Tiits, ambulatoorse kliiniku juht, infekstioonhaiguste arst Kadri Kõivumägi, diabeediõde Reelika Espenberg, vaimse tervise õde ja spetsialist ning uneraviõde Ketlin Veeväli, reumaõde Ülle Older ning insuldiõed Ulvi Skirta ja Relika Kobin. Foto: Marko Saarm

Eriarstide nappus on Viljandi haiglasse toonud nelja aastaga tööle kümme eriõde, kelle ülesanne on muuta patsiendi tee eriarstini sujuvamaks ja aidata haiget pika aja jooksul. Ambulatoorse ravi kliiniku juhi sõnul on eriarstide töö tänu eriõdedele märgatavalt efektiivsem.

Nii mõnelgi erialal käivad Viljandi haiglas abiks osalise koormusega doktorid teistest haiglatest. Ambulatoorse ravi kliiniku juhi Kadri Kõivumäe seletusel pääseb patsient tänu eriõdedele eriarsti juurde juba vajalike uuringutulemustega ning seeläbi hoitakse aega kokku ja eriarst saab tegelda suurema hulga patsientidega. Seega aitavad õed lahendada arstide puudusest tulenevaid muresid ja eriarstide juurde on rohkem vastuvõtuaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles