Roland Tulik: Uuel tänaval uued proovikivid

, pensionär
Copy
Roland Tulik
Roland Tulik Foto: Elmo Riig

VILJANDI Uus tänav rekonstrueeriti ja anti käiku eelmise aasta novembri lõpus, vastu talve. Meenutuseks: seda rekonstrueerimist tehti linnavolikogu ja linnavalitsuse ühisotsusel. Rekonstrueerimisele eelnes üsnagi mahukas ja kirglik arutelu, millest võtsid osa ka asjatundjad, kel olid väidetavalt tohutud praktilised kogemused kõikvõimalike probleemide ennetamisel – eesmärk oli ju tänavaolusid arvestades parim võimalik tulemus.

TAVALISELT on nii, et paberil paistab kõik kena: projekt on pilkupüüdev ja kui tekstiosasse lisatakse viide Lõuna-Euroopa kogemusele, on kõik veenvalt põhjendatud. Mäletame ka elavat diskussiooni ja meeleavaldusi tänava ääres kasvavate pärnade pärast. Puud võeti maha ja asemel lubati panna istikud. Nii tõepoolest tehti.

MITU TALVE on meil olnud lumevaesed. Ja ilmselt siis eeldati, et lund ei tulegi või kui, siis ainult mõned sentimeetrid. Taevataat arvas seekord midagi muud ja mulle tundub, et linnavalitsuse ametnikel ei ole head plaani, kuidas Viljandis lund tõrjuda.

Tuleme nüüd taas sellele hiljuti avatud Uuele tänavale. Sõites autoga mööda Uut tänavat Tallinna tänava poole, näeme lumevalle, mis on kuhjatud nende äsja istutatud puukeste ümber. Ega seda lund ole tõesti kuskile mujale lükata – selleks pole ju kohti loodud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles