Vabariigi aastapäev tuleb perepäevaga vabas õhus ja aktusega veebis

Üllar Priks
, reporter
Copy
24. veebruaril saavad Viljandis vabariigi aastapäeva üritused alguse juba hommikul.
24. veebruaril saavad Viljandis vabariigi aastapäeva üritused alguse juba hommikul. Foto: Toomas Erapart

Viljandis tähistatakse Eesti Vabariigi 104. aastapäeva traditsioonilise iseseisvusmanifesti lugemisega, perepäevaga Vabaduse platsil ning silmapaistvate linlaste tunnustamisega pärimusmuusika aidas.

Linnavalitsuse pressiteate andmeil saavad 24. veebruaril vabariigi aastapäeva üritused alguse juba hommikul. Päeva tähtsündmus on kontsertmõtisklus ja linna aastapreemiate kätteandmine, mida linlased saavad jälgida veebi vahendusel.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul tuleb sel aastal pidustustel arvestada endiselt koroonaolukorraga. "Kõigi hea tervise säilimise huvides oleme linna kõrgeimate tunnustuste üleandmiseks kutsunud kokku vaid preemiate saajad. Kõik teised soovijad saavad sellest pidulikust hetkest osa veebi vahendusel," ütles linnapea.

Viljandlased saavad aga osa võtta kõigist teistest sellele päevale omastest ettevõtmistest. "Kuigi aktusel kõik osaleda ei saa, ootame inimesi ikka nii kohtumaja juurde iseseisvusmanifesti kuulama ja Vabaduse platsil toimuvast tegevuses osa saama," sõnas Timpson.

Iseseisvusmanifest loetakse ette 24. veebruaril kell 10.30 kohtumaja ees. Seejärel asetatakse pärjad Johan Laidoneri ratsamonumendile ning kell 11 algab tänujumalateenistus Jaani kirikus.

Pidulikku päeva tähistatakse Vabaduse platsil kell 11 algaval perepäeval, kus saab vaadata jõustruktuuride väljanäitust ja masinaid, tegutseda Viljandi kunstikooli töötubades ning kuulata kontserti. Vabaduse platsi laval esinevad meeskoor Sakala topeltkvartett Topelt Hellad Kellad Liisi Toomsalu juhendamisel, Lõõtsavägilased ja Viljandi gümnaasiumi rahvatantsijad. Perepäev kestab kella 14-ni.

Kell 11.11 on võimalik minna Peep Tobrelutsuga loodusretkele, mis saab alguse Ilmapuu juurest ning kulgeb läbi lossimägede Filosoofide alleele. Seal ootab nii retkel osalejaid kui ka kõiki teisi huvilisi ja jalutajaid heliinstallatsioon "Helisev mets".

Kell 14 pärimusmuusika aidas algava kontsertmõtiskluse otseülekannet on võimalik jälgida Viljandi kodulehe ja ajalehe Sakala veebilehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles