Kultuuriakadeemia avab huvilistele uksed

Sakala
Copy
Kõrghariduse tasemel on võimalik Eesti torupilli õppida maailmas ainsa riigina Eestis, kus Viljandi kultuuriakadeemia on üks kahest ülikoolist, kus seda õpetatakse. Fotol on teise kursuse pärimusmuusikatudeng Helery Kõrvemaa.
Kõrghariduse tasemel on võimalik Eesti torupilli õppida maailmas ainsa riigina Eestis, kus Viljandi kultuuriakadeemia on üks kahest ülikoolist, kus seda õpetatakse. Fotol on teise kursuse pärimusmuusikatudeng Helery Kõrvemaa. Foto: Maritta Anton

3. märtsil kell 11 algab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia virtuaalne lahtiste uste päev. See on juba kolmas lahtiste uste päev, mis toimub vaid internetis.

Veebi vahendusel saavad tulevased sisseastujad ülevaate kultuuriakadeemia õppekavadest ja erialadest, infotundides vastavad programmijuhid ja üliõpilased sisseastumise ja õppega seotud küsimustele ning kõigil huvilistel on võimalik osaleda ka põnevates töötubades, nagu kirjutab kultuuriakadeemia.

Täpsema ajakavaga saab peatselt tutvuda akadeemia kodulehel.

Rakenduskõrgharidust saab Viljandis omandada etenduskunstide, muusika, pärandtehnoloogia, kultuurikorralduse ning kogukonnahariduse ja huvitegevuse valdkonnas. Muusika õppekava jaguneb omakorda pärimusmuusika, rütmimuusika, koolimuusika ja helitehnoloogia erialadeks.

Rakenduskõrghariduse õppekavades on pärandtehnoloogia nii päeva- kui sessioonõppes, aga kogukonnahariduse ja huvitegevuse eriala vaid sessioonõppes.

Magistriõppes saab õppida neljal õppekaval: kultuuripärandi loovrakendused, kunstide ja tehnoloogia õpetaja, heli- ja visuaaltehnoloogia ning folkloristika ja pärandirakendused.

Möödunud sügisel alustas akadeemias õppimist 198 esmakursuslast, nende seas 52 magistranti ja kolm välisüliõpilast.

27. aprillil tuleb teine lahtiste uste päev, mis on kavas korraldada kohapeal.

10 põhjust, miks õppida Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia (TÜVKA) direktor Juko-Mart Kõlar on õppeasutuse kodulehe sisseastumise leheküljel toonud välja 10 põhjust, miks just Viljandis õppida.

1. TÜVKA-s õpid süvitsi tundma ja looma oma kultuuri.

2. Isetegemine ja õppimine läbi praktika.

3. Kultuuriakadeemia annab sulle palju rohkem kui lihtsalt töökoha.

4. Tuled õppima ühte loovat ala, puutud kõigi teistega lähedalt kokku.

5. TÜVKA lõpetajad on oma ala visionäärid, kes loovad uusi žanre, stiile ja brände.

6. Viljandis on aega süveneda.

7. Kultuuriakadeemia on kõige ettevõtlikum loov kool Eestis.

8. Kultuuriakadeemias saad õppida töö kõrvalt.

9. Viljandi on stressivaba, idülliline ja looduskeskne linn, kus kõik asub käe-jala ulatuses.

10. Kultuuriakadeemia on lähedal – Viljandisse saab mugavate ja kiirete rongi- ja bussiühendustega.

Pikemalt saab lugeda siin: https://viljandi.ut.ee/et/sisu/10-pohjust-miks-oppida-tartu-ulikooli-viljandi-kultuuriakadeemias.

Allikas: Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles