Rajoonijuht: kindlasti ei hakka Ukraina situatsiooni destabiliseerima

Copy
Ukraina Novotroitske rajooni juht Petro Zbarovskyi kinnitab, et Ukraina omalt poolt ei hakka praegust rahutut situatsiooni ebastabiilsemaks muutma.
Ukraina Novotroitske rajooni juht Petro Zbarovskyi kinnitab, et Ukraina omalt poolt ei hakka praegust rahutut situatsiooni ebastabiilsemaks muutma. Foto: Marko Saarm

Herson on oblast Ukraina lõunaosas ja selle naaber on Krimm. Kui Vene Föderatsioon peaks Krimmist Ukrainat ründama, on selles oblastis Novotroitske rajoonis elavad inimesed need, kes esimesena rünnakule ette jääksid.

Hersonis asuva Novotroitske rajooni juht Petro Zbarovskyi kinnitas reedel Sakalale antud intervjuus, et ukrainlased loodavad praeguse situatsiooni rahumeelsele lahendusele ning Ukrainal on Eestilt õppida nii mõndagi.

Zbarovskyi oli üks Viljandimaal külas käinud Ukraina delegatsiooni liikmeid. Valdavalt tutvuti Põhja-Sakala vallaga. Eestisse saabusid ukrainlased Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskuse kutsel. See on riigi sihtasutus, mis viib ellu arengukoostöö ja humanitaarabi projekte. Ukrainlastele tutvustas kohalikke olusid Eesti keskuse peaekspert Ando Kiviberg, kes on Viljandi linna ja Viljandimaaga väga hästi kursis.

Petro Zbarovskyi, mis teid Eestisse tõi?

Tagasi üles