Viljandi linn asub ühistutele õueala kordategemiseks toetust jagama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi raekoda ja veetorn. Pilt illustratiivne
Viljandi raekoda ja veetorn. Pilt illustratiivne Foto: Elmo Riig

Viljandi linn andis teada, et 1. aprillini võivad korteriühistud esitada taotlusi õue- ja haljasalade korrastamiseks.

Toetust saavad taotleda Viljandi nelja või enama korteriomandiga ühistud või mitu ühistut ühiselt. Selle suurus on kuni 30 protsenti kavandatava tegevuse kogumaksumusest koos käibemaksuga, kuid mitte rohkem kui 10 000 eurot ühe taotleja taotluse kohta või 30 000 eurot ühistaotleja ühe taotluse kohta.

Toetust on võimalik saada teede ja parkimisplatside, mängu- ja spordiväljakute, haljasalade ja parkide, nõuetekohaste prügi kogumise kohtade, varjualuste ja hoiuruumide ning elektriautode laadimiskohtade või selleks vajaliku taristu rajamiseks, laiendamiseks või parandamiseks. Sealhulgas on võimalik toetust saada nimetatud töödega seotud projekteerimiseks.

Taotlusi saab esitada e-keskkonnas Spoku, kuhu saab sisse logida, valides Viljandi linna kodulehelt ülamenüüst "E-teenused".

Taotlusega koos tuleb esitada meetmest toetatava töö teostamise otsust sisaldav protokoll, plaan kavandatava töö kirjelduse ja asukoha skeemiga, fotod töö asukohast enne töö algust, kavandatava töö eelarve, töövõtjatele väljastatud pakkumiskutse ning hinnapakkumus vähemalt kahelt ettevõtjalt või täpne tööde maksumuse arvutus. Mänguväljaku rajamise puhul tuleb lisada juurde kinnitus selle standardipaketile vastavuse kohta ning mängu- või spordiväljaku renoveerimise või rajamise puhul foto või joonis koos mõõtudega. Kui taotlus esitatakse mitme ühistuga koos, tuleb lisada kõikide asjaosaliste nõusolek.

Taotlusi hindab linnavalitsuse moodustatud komisjon ning toetuse määramise kohta teeb otsuse linnavalitsus komisjoni ettepaneku alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles