Viljandlaste innovaatilisi katuseid märgati maailmas (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Click-on-päikesekatus on toonud osaühingule Solarstone mitmelt poolt tunnustust, sest nagu ütles ettevõtte turundusjuht Maiko Kiis, on see lihtne ja üsna soodsa hinnaga toode.
Click-on-päikesekatus on toonud osaühingule Solarstone mitmelt poolt tunnustust, sest nagu ütles ettevõtte turundusjuht Maiko Kiis, on see lihtne ja üsna soodsa hinnaga toode. Foto: Solarstone

Kuigi Eesti asub põhjapoolkeral ja siin on hoopis vähem päikest kui mõnes teises riigis, pälvisid nõndanimetatud päikesekatuseid tootvad viljandlased suure tunnustuse rahvusvahelisel konkursil ringmajanduse ja süsinikuneutraalsuse valdkonna innovatsiooni kategoorias, kus võistlesid rohetehnoloogia ettevõtted.

Osaühingu Solarstone Click-on- ehk täiskatuselahendus võitis kvaliteediinnovatsiooni konkursi Eestis ning jäi rahvusvahelisel konkursil jagama teist ja kolmandat kohta.

Lihtne ja taskukohane

Ettevõtte turundusjuht Maiko Kiis nentis, et päikesepaneelide tootmises konkurentsivõimeline olla pole niisama lihtne ning see sundiski neid kastist välja mõtlema ja tooma turule uudse toote, mis kujutab endast alumiiniumprofiili. «Maailma tipptootjate päikesepaneelid varustatakse sellesama Click-on’iga, muutes need kaks-ühes-katusekattematerjaliks,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles